2023-03-16

2023 Együttest

Kedves Szülők!

A tantestület nevében szeretnénk megköszönni Önöknek, hogy az EgyüttEst rendezvény megvalósulhatott. A bál remekül sikerült, és ez az Önök lelkes és nagylelkű támogatása, aktív részvétele nélkül nem jött volna létre. Örömmel láttuk, hogy volt tanítványaink szülei is visszalátogattak hozzánk, és már a szervezés fázisában is rengeteg szülői segítséget kaptunk. Az este anyagiak tekintetében is rendkívül sikeres volt, ennek konkrét részleteiről és a "beruházási javaslatainkról" a tavaszi SZMK gyűlésen és a szülői értekezleteken tájékoztatjuk Önöket. Jó volt egy kötetlen hangulatú estét együtt tölteni Önökkel, reméljük, jövőre ismét találkozunk!

Köszönettel: Nagy-Laczkovich Orsolya és Schnitzer Ildikó

2023-02-15

Rendkívüli karbantartó - délután

Rendkívüli karbantartó - délutánt tartottak a szülők február 10-én, pénteken az iskolában.

Karbantartónk hosszú ideje húzódó tartós betegsége miatt temérdek javítanivaló gyülemlett fel, amit néhány lelkes és önfeláldozó szülő szakértő munkája révén sikerült felszámolni.

Amíg a felsős gyerekek a farsangi diszkóban ropták a táncot, a Krupa szülők (1.b, 3.a, 4.b), Borbola apuka (1.b) Janesch apuka (1.b),  Bódi-Irk apuka(3.a), Kocsomba apuka(2.b, 4.b) és Faragó anyuka(4.b) alkotta brigád estébe nyúlóan megjavította és rendbe tette a rossz állapotban lévő földszinti és az első emeleti mosdókat , valamint a földszinten szekrényeket is szerelt.

Szívből jövő hála és köszönet nekik nagylelkűségükért és szorgalmukért!!!

Az iskola tanulói és tanárai

2023-02-06

Kazinczy Ferenc szépkiejtési verseny

2023. január 31-én került megrendezésre a Kazinczy Ferencről elnevezett kerületi szépkiejtési verseny. Iskolánkat 5-6. évfolyamon Székely Aisa 6. a osztályos tanuló, 7-8. évfolyamon Janka Jázmin 8. a osztályos tanulók képviselték. Mindkét tanuló sokat készült a megmérettetésre. 

Janka Jázmin egy erős mezőnyben elhozta a kerületi 2. helyet. Gratulálunk a szép eredményhez!

2022-12-19

Legyél Te is klímahős

2022. december 14-én 6. és 8. osztályos lányokkal vettünk részt a"Legyél Te is klímahős" elnevezésű Unicef programon. A program keretében találkoztunk Benes Anita divattervezővel, a Daalarna tulajdonosával, aki többek között a fenntartható divatról beszélt nekünk. Megnéztük a műhelyt is, ahol a gyönyörű menyasszonyi és alkalmi ruhák készülnek.

2022-12-16

AJÁNDÉK kiállítás

Sárvári Hanna 5.b osztályos tanulónak 2022. december 15-én AJÁNDÉK címmel nyílt kiállítása az iskola 2.emeleti zsibongójában. A kiállítást Tóth László, Laci bácsi, iskolánk rajztanára álmodta meg és szervezte a hónap művészének.
A megnyitón rövid beszédet mondott Sali Attila intézményvezető, Pallanki Károly történelemtanár, Hanna osztályfőnöke, valamint természetesen Laci bácsi is. A kiállítás tiszteletére Rózsa István zenetanár négy kis tanítványa egy-egy Hanna festménye ihlette zenedarabbal készült, hallhattuk a tenorkürt, a trombita és a tuba muzsikáját különféle módon. Végül Laci bácsi és István bácsi kettőse zárta a műsort: szaxofonon és tubán karácsonyi dalokat játszottak a vendégek nagy örömére. A zsibongó megtelt a nagy napon, rengeteg kicsi és nagy volt kíváncsi az eseményre. Külön meglepetésként a hangszereket a bemutató után kézbe vehették az érdeklődő gyerekek. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és megtisztelte jelenlétével ezt a megnyitót!
Hanna vászonképei várhatóan február végéig láthatók az iskolában.

2022-12-02

Készül, szépül. Köszönjük

2022-11-11

2022. október 6-án rendeztük meg - rendhagyó módon- iskolánk területén az idei akadályversenyt. Szerencsére, az időjárás is nekünk kedvezett: egy gyönyörű, napsütéses csütörtöki napon került sor az egész iskolát érintő programra.

Nyolc különböző állomáson mérték össze képességeiket a tanulók, ahol 15 perc állt a rendelkezésükre az akadályok leküzdésére. A következő feladatokban kellett megmutatni a tudásukat: kötélhúzás, akadálypálya, célba dobás, sorverseny, zsákban futás, aknamező, váltó- futás, képkirakós. Jó hangulatban, egymást bíztatva végezték az összetett feladatokat a gyerekek. A kis elsősöktől kezdve a nyolcadikos diákokig mindenki élvezettel játszotta végig az állomások feladatait, amiben a nap végére el is fáradtak.

2022-10-21

Szakmázz kiállítás

2022. október 08-án iskolánk 7. és 8. évfolyamos tanulói ismét ellátogattak a SzakMázz! pályaorientációs kiállításra a BOK csarnokba.

A hagyományokhoz híven, idén is több középiskola jelen volt azzal a céllal, hogy segítse a beiskolázás előtt álló tanulókat a választásban. Nézd meg, fogd meg, próbáld ki! szlogen jegyében sokféle szakmához betekintést kaphattak az ott megjelent gyerekek.
Megismerhették a továbbtanulási lehetőségeket, az oktatási intézmények kínálatát. Pályaválasztással kapcsolatos előadásokat, tanácsadásokat, interaktív szakmai bemutatókat láthattunk, hallgathattunk.
Képviseltették magukat a virágkötészetet, a gasztronómiát, a kézműveskedést, a számítástechnikát oktató intézmények egyaránt.

Reméljük, hogy a sok hasznos információ birtokában minden tanulónk megtalálja a
habitusához, képességeihez leginkább illő középiskolát!

2022-10-04

Takarító nap a Kolonicsban

Szeptember 23-án délután sokat szépült iskolánk, Az egy délután az iskoláért program keretében. Az 1.emeleti fiúmosdó, az udvar, a tornaterem, több tanterem, a raktár, a könyvtár mind-mind megváltozott a közös munkának köszönhetően.

Köszönjük!

2022-06-20

Köznevelésért elismerő oklevél

A Dél-Budai Tankerületi Központ Intézmény Köznevelésért elismerő oklevelet kapta Bella Krisztina tanárnő, iskolánk pedagógusa.

 

Gratulálunk neki!

2023-03-27

Mezeifutó Országos Bajnokság

A Mezeifutó Országos Bajnokságon Rácz Dorka és Miklós Barbara országos bajnoki címet szerzett csapatban a saját korosztályában. Dorka egyéniben 3. helyezést szerzett.

Sok szeretettel gratulálunk nekik!

2023-03-16

Budapesti röplabda

A 3. korcsoportos lány röplabda csapatunk 3.helyezést ért el az 1.budapesti elődöntőben.

Gratulálunk Hanna, Noémi, Flóra, Dorka, Laura, Viki, Kamilla, Bogi, Adrienn és Anita! Köszönjük Izsák bácsinak a felkészítést!

2023-02-15

Országos Szalai János Emlékverseny

Kéthetente úszóversenyen 🙂

Sárvári Máté 8.b osztályos tanulónk ezúttal a százhalombattai Országos Szalai János Emlékversenyen vett részt. Most 4 számban állt rajthoz, 50 gyorson és 100 háton is hatalmas egyéni csúcsokat úszott, jóval idősebb mezőnyben megméretve magát. 200 háton saját korosztályában ezüst érmet, 200 gyorson pedig bronz érmet szerzett, szintén sokat javítva eddigi egyéni csúcsain.

Máté legközelebb 2 hét múlva a Budapest Kupa II. fordulójában lép rajtkőre komoly mezőnyben, szorítsunk neki!

2023-02-06

Budapesti Úszó Diákolimpia

2023. február 4-én, szombaton rendezték a Budapesti Úszó Diákolimpiát. Rácz Dorka aranyérmes lett 100 háton és ezüstérmes 100 gyorson. Miklós Barbara 100 méteres mellúszásban lett bajnok, 100 gyorson pedig bronzérmes. Gondos Anitával és Papp Noémivel kiegészülve a váltó a 4. helyen végzett. A fiúk között Nagy-Laczkovich Ármin és Stéger Milán is szépen helytállt a népes mezőnyben. Mindenkinek gratulálok! Hajrá Kolonics!

2022-12-21

Az első nemzetközi versenyem

Ez a díjugrató verseny Samorinban, Szlovákiában került megrendezésre egy olyan sportközpontban, ahol a világ egyik legnagyobb és legmodernebb lovas versenypályája van. 15 ország versenyzői mérték össze tudásukat, így volt olyan versenyszám, ahol közel 100 induló volt.

Nagyon izgatott voltam, mert még sohasem versenyeztem külföldön és a körülöttem lévő környezet is nagyon impozáns volt. Az első versenynap hibáztam is, ezért nem tudtam befejezni a pályát. A 2. napon már jobban tudtam figyelni, megtanultam a pályát is, így jó helyezéseket értem el. A 100 cm-es akadályok felett 8. lettem. Ráadásul életemben először ugrattam 110 cm-es akadályok felett, és nagy örömömre itt is 8. lettem. A 3. nap sikerült a legjobban, mert pontszerző helyen végeztem a 100 cm-es akadályok felett. 5.helyezést értem el a népes mezőnyben.

Büszke vagyok magamra és a lovamra is, hogy ilyen hosszú kihagyás után ennyire sikeresek tudtunk lenni.

Beer Viktória 8.b osztályos tanuló

2022-12-02

U23-as Triatlon VB

Kiss Gergő, iskolánk régi tanulója 2. lett egyéniben az U23-as triatlon Vb-n!
Sok szeretettel gratulálunk neki!

2022-12-02

Papp László Díj

Iskolánk 2 tanulója Miklós Barbara és Rácz Dorka elnyerte a Papp László díjat. A lányok 11. kerületi lakosok, ezért nyertek Újbudai ösztöndíjat. Nagyon eredményesek triatlonban, mind a ketten a Castor SE versenyzői.
Nagyon büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk nekik!

2022-12-02

Ljubljana Open 2022

Újabb sportsiker!

Iskolánk 7.b osztályos tanulója Horváth-Matheidesz Vilmos a Ljubljana Open 2022 elnevezésű nemzetközi karate versenyen, az U14-es korosztályban,-45kg-ban, kumitében ezüstérmet szerzett.
Gratulálunk!

2022-11-03

Kumite Országos Diákolimpia

Újabb siker!
Horváth-Matheidesz Vilmos az országos diákolimpián 3. lett kumite 45 kg súlycsoportban.
Gratulálunk!

2022-11-03

Alsós kerületi úszóverseny

1. korcsoport

Lány - 50 hát Fiú - 50 hát
2. Rácz Fanni 2. Csonka Bendegúz
3. Farkas Natasa 4. Sidó Péter
4. Locher Nelli 5. Legáth Ákos
  8. Hoffmann Gellért

 

Lány - 50 mell Fiú - 50 mell
1. Rácz Zoé 4. Legáth Ákos
  5. Sidó Péter
  6. Hoffmann Gellért

 

Lány - 50 gyors
2. Rácz Fanni
4.Rácz Zoé


2.korcsoport

Lány - 50 hát Fiú - 50 hát
3. Nagy-Laczkovich Johanna 5. Erdős Nándor
7. Herbst Nanetta 6. Bagó Márk
8. Dáci Bianka 8. Illyés Milán
  10. Szabó Patrik

 

Lány - 50 mell Fiú - 50 mell
5. Zsiga Petra 2. Erdős Nándor
8. Dáci Bianka 3. Papp Dániel
  5. Gündert Bence
  6. Illyés Milán
  9. Szabó Patrik

 

Lány - 50 gyors Fiú - 50 gyors
1. Nagy-Laczkovich Johanna 4. Papp Dániel
  7. Gündert Bence

 

Gratulálunk tanulóinknak, akik sikeresen képviselték iskolánkat!

2022. november 3.