2023-04-02

Kertcsinosítás

Egy kis szösszenet a péntek délutáni kertcsinosításról: Amellett, hogy az udvar megszépült, a gyerekek is jól szórakoztak és közben még segítettek is . Fárasztó, de eredményes néhány órát töltöttünk az iskolánk udvarán . Jó, hogy tehetünk valamit gyerekeinkért és az iskolánkért!

2023-03-16

2023 Együttest

Kedves Szülők!

A tantestület nevében szeretnénk megköszönni Önöknek, hogy az EgyüttEst rendezvény megvalósulhatott. A bál remekül sikerült, és ez az Önök lelkes és nagylelkű támogatása, aktív részvétele nélkül nem jött volna létre. Örömmel láttuk, hogy volt tanítványaink szülei is visszalátogattak hozzánk, és már a szervezés fázisában is rengeteg szülői segítséget kaptunk. Az este anyagiak tekintetében is rendkívül sikeres volt, ennek konkrét részleteiről és a "beruházási javaslatainkról" a tavaszi SZMK gyűlésen és a szülői értekezleteken tájékoztatjuk Önöket. Jó volt egy kötetlen hangulatú estét együtt tölteni Önökkel, reméljük, jövőre ismét találkozunk!

Köszönettel: Nagy-Laczkovich Orsolya és Schnitzer Ildikó

2023-02-15

Rendkívüli karbantartó - délután

Rendkívüli karbantartó - délutánt tartottak a szülők február 10-én, pénteken az iskolában.

Karbantartónk hosszú ideje húzódó tartós betegsége miatt temérdek javítanivaló gyülemlett fel, amit néhány lelkes és önfeláldozó szülő szakértő munkája révén sikerült felszámolni.

Amíg a felsős gyerekek a farsangi diszkóban ropták a táncot, a Krupa szülők (1.b, 3.a, 4.b), Borbola apuka (1.b) Janesch apuka (1.b),  Bódi-Irk apuka(3.a), Kocsomba apuka(2.b, 4.b) és Faragó anyuka(4.b) alkotta brigád estébe nyúlóan megjavította és rendbe tette a rossz állapotban lévő földszinti és az első emeleti mosdókat , valamint a földszinten szekrényeket is szerelt.

Szívből jövő hála és köszönet nekik nagylelkűségükért és szorgalmukért!!!

Az iskola tanulói és tanárai

2023-02-06

Kazinczy Ferenc szépkiejtési verseny

2023. január 31-én került megrendezésre a Kazinczy Ferencről elnevezett kerületi szépkiejtési verseny. Iskolánkat 5-6. évfolyamon Székely Aisa 6. a osztályos tanuló, 7-8. évfolyamon Janka Jázmin 8. a osztályos tanulók képviselték. Mindkét tanuló sokat készült a megmérettetésre. 

Janka Jázmin egy erős mezőnyben elhozta a kerületi 2. helyet. Gratulálunk a szép eredményhez!

2022-12-19

Legyél Te is klímahős

2022. december 14-én 6. és 8. osztályos lányokkal vettünk részt a"Legyél Te is klímahős" elnevezésű Unicef programon. A program keretében találkoztunk Benes Anita divattervezővel, a Daalarna tulajdonosával, aki többek között a fenntartható divatról beszélt nekünk. Megnéztük a műhelyt is, ahol a gyönyörű menyasszonyi és alkalmi ruhák készülnek.

2022-12-16

AJÁNDÉK kiállítás

Sárvári Hanna 5.b osztályos tanulónak 2022. december 15-én AJÁNDÉK címmel nyílt kiállítása az iskola 2.emeleti zsibongójában. A kiállítást Tóth László, Laci bácsi, iskolánk rajztanára álmodta meg és szervezte a hónap művészének.
A megnyitón rövid beszédet mondott Sali Attila intézményvezető, Pallanki Károly történelemtanár, Hanna osztályfőnöke, valamint természetesen Laci bácsi is. A kiállítás tiszteletére Rózsa István zenetanár négy kis tanítványa egy-egy Hanna festménye ihlette zenedarabbal készült, hallhattuk a tenorkürt, a trombita és a tuba muzsikáját különféle módon. Végül Laci bácsi és István bácsi kettőse zárta a műsort: szaxofonon és tubán karácsonyi dalokat játszottak a vendégek nagy örömére. A zsibongó megtelt a nagy napon, rengeteg kicsi és nagy volt kíváncsi az eseményre. Külön meglepetésként a hangszereket a bemutató után kézbe vehették az érdeklődő gyerekek. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és megtisztelte jelenlétével ezt a megnyitót!
Hanna vászonképei várhatóan február végéig láthatók az iskolában.

2022-12-02

Készül, szépül. Köszönjük

2022-11-11

2022. október 6-án rendeztük meg - rendhagyó módon- iskolánk területén az idei akadályversenyt. Szerencsére, az időjárás is nekünk kedvezett: egy gyönyörű, napsütéses csütörtöki napon került sor az egész iskolát érintő programra.

Nyolc különböző állomáson mérték össze képességeiket a tanulók, ahol 15 perc állt a rendelkezésükre az akadályok leküzdésére. A következő feladatokban kellett megmutatni a tudásukat: kötélhúzás, akadálypálya, célba dobás, sorverseny, zsákban futás, aknamező, váltó- futás, képkirakós. Jó hangulatban, egymást bíztatva végezték az összetett feladatokat a gyerekek. A kis elsősöktől kezdve a nyolcadikos diákokig mindenki élvezettel játszotta végig az állomások feladatait, amiben a nap végére el is fáradtak.

2022-10-21

Szakmázz kiállítás

2022. október 08-án iskolánk 7. és 8. évfolyamos tanulói ismét ellátogattak a SzakMázz! pályaorientációs kiállításra a BOK csarnokba.

A hagyományokhoz híven, idén is több középiskola jelen volt azzal a céllal, hogy segítse a beiskolázás előtt álló tanulókat a választásban. Nézd meg, fogd meg, próbáld ki! szlogen jegyében sokféle szakmához betekintést kaphattak az ott megjelent gyerekek.
Megismerhették a továbbtanulási lehetőségeket, az oktatási intézmények kínálatát. Pályaválasztással kapcsolatos előadásokat, tanácsadásokat, interaktív szakmai bemutatókat láthattunk, hallgathattunk.
Képviseltették magukat a virágkötészetet, a gasztronómiát, a kézműveskedést, a számítástechnikát oktató intézmények egyaránt.

Reméljük, hogy a sok hasznos információ birtokában minden tanulónk megtalálja a
habitusához, képességeihez leginkább illő középiskolát!

2022-10-04

Takarító nap a Kolonicsban

Szeptember 23-án délután sokat szépült iskolánk, Az egy délután az iskoláért program keretében. Az 1.emeleti fiúmosdó, az udvar, a tornaterem, több tanterem, a raktár, a könyvtár mind-mind megváltozott a közös munkának köszönhetően.

Köszönjük!

2023-05-26

Dzsúdó Diákolimpia

A Dzsúdó Diákolimpián "C" kategóriában Mike Bulcsú 3.b osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.
Gratulálunk!

2023-05-26

Csivit

A 3.korcsoportos Csivit csapatunk a budapesti döntőben versenyzett ahol a 4.helyen végzett. Utána pihent, majd strandolt a Palatinuson.

2023-05-26

Rubik-kocka forgató verseny

A héten rendezték meg a kerületi Rubik-kocka forgató versenyt , ahol a 8.b osztályból Aufmuth Roni és Csonka Boti 3.lett csapatban.
Ráadásul Boti egyéniben is 3.lett.
Gratulálunk nekik!

2023-04-20

Költészet Napja

A Költészet Napját az egész iskola együtt ünnepelte az udvaron a költészet mágikus
közösségi erejét megmozgatva. Az első osztályos gyerekektől a nyolcadikos tanulókig
verset mondtak, mondtunk. Megemlékeztünk József Attiláról is, akinek születésnapjához
kötjük ezt a fontos, nemzetközi kulturális ünnepnapot. Egyben Petőfi Sándor kétszázadik
születésnapjáról is beszéltünk. A magyar órákon versesköteteket lapozgattunk,
versmontázsokat alkottunk különböző költők verseiből, mellyel a gyerekek az alkotás
örömét is megízlelhették.


Kemenesi Judit, szervezó, magyar tanár

2023-04-12

Kazinczy Ferenc kerületi szépkiejtési verseny.

 Megrendezésre került a Kazinczy Ferencről elnevezett kerületi szépkiejtési verseny.

Janka Jázmin a 2. helyen végzett.

2023-04-12

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Illyés Milán 3. b osztályos tanuló a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen bejutott az országos döntőbe.
Hatalmas gratuláció!

2023-04-12

Kerületi német szövegértési verseny

Klekner Blanka 6. a osztályos tanuló a kerületi német szövegértési versenyen 3. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép eredményhez! 

2023-04-03

Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia - Profi

Az Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpián a profik között Országos Fehérpataky Imre 5. osztályos tanulónk a profi kategóriában 500 méteren 3., 2000 méteren 2. helyezést ért el, így összetettben 3. lett.  Gratulálunk!

2023-04-03

Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia - Amatőr

Az Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpián Zsiga Petra 5. osztályos tanulónk az amatőr kategóriában 200 méteren és 400 méteren is 2. helyezést ért el, így összetettben is 2. lett. Gratulálunk!

2023-04-02

Országos Úszó Diákolimpia

Az Országos Úszó Diákolimpián Rácz Dorka 100 gyorson 2., 100 háton 4.lett. Miklós Barbara 100 gyorson 4., 100 mellen 9.lett.

Sok szeretettel gratulálunk nekik!