2023-04-02

Kertcsinosítás

Egy kis szösszenet a péntek délutáni kertcsinosításról: Amellett, hogy az udvar megszépült, a gyerekek is jól szórakoztak és közben még segítettek is . Fárasztó, de eredményes néhány órát töltöttünk az iskolánk udvarán . Jó, hogy tehetünk valamit gyerekeinkért és az iskolánkért!

2023-03-16

2023 Együttest

Kedves Szülők!

A tantestület nevében szeretnénk megköszönni Önöknek, hogy az EgyüttEst rendezvény megvalósulhatott. A bál remekül sikerült, és ez az Önök lelkes és nagylelkű támogatása, aktív részvétele nélkül nem jött volna létre. Örömmel láttuk, hogy volt tanítványaink szülei is visszalátogattak hozzánk, és már a szervezés fázisában is rengeteg szülői segítséget kaptunk. Az este anyagiak tekintetében is rendkívül sikeres volt, ennek konkrét részleteiről és a "beruházási javaslatainkról" a tavaszi SZMK gyűlésen és a szülői értekezleteken tájékoztatjuk Önöket. Jó volt egy kötetlen hangulatú estét együtt tölteni Önökkel, reméljük, jövőre ismét találkozunk!

Köszönettel: Nagy-Laczkovich Orsolya és Schnitzer Ildikó

2023-02-15

Rendkívüli karbantartó - délután

Rendkívüli karbantartó - délutánt tartottak a szülők február 10-én, pénteken az iskolában.

Karbantartónk hosszú ideje húzódó tartós betegsége miatt temérdek javítanivaló gyülemlett fel, amit néhány lelkes és önfeláldozó szülő szakértő munkája révén sikerült felszámolni.

Amíg a felsős gyerekek a farsangi diszkóban ropták a táncot, a Krupa szülők (1.b, 3.a, 4.b), Borbola apuka (1.b) Janesch apuka (1.b),  Bódi-Irk apuka(3.a), Kocsomba apuka(2.b, 4.b) és Faragó anyuka(4.b) alkotta brigád estébe nyúlóan megjavította és rendbe tette a rossz állapotban lévő földszinti és az első emeleti mosdókat , valamint a földszinten szekrényeket is szerelt.

Szívből jövő hála és köszönet nekik nagylelkűségükért és szorgalmukért!!!

Az iskola tanulói és tanárai

2023-02-06

Kazinczy Ferenc szépkiejtési verseny

2023. január 31-én került megrendezésre a Kazinczy Ferencről elnevezett kerületi szépkiejtési verseny. Iskolánkat 5-6. évfolyamon Székely Aisa 6. a osztályos tanuló, 7-8. évfolyamon Janka Jázmin 8. a osztályos tanulók képviselték. Mindkét tanuló sokat készült a megmérettetésre. 

Janka Jázmin egy erős mezőnyben elhozta a kerületi 2. helyet. Gratulálunk a szép eredményhez!

2022-12-19

Legyél Te is klímahős

2022. december 14-én 6. és 8. osztályos lányokkal vettünk részt a"Legyél Te is klímahős" elnevezésű Unicef programon. A program keretében találkoztunk Benes Anita divattervezővel, a Daalarna tulajdonosával, aki többek között a fenntartható divatról beszélt nekünk. Megnéztük a műhelyt is, ahol a gyönyörű menyasszonyi és alkalmi ruhák készülnek.

2022-12-16

AJÁNDÉK kiállítás

Sárvári Hanna 5.b osztályos tanulónak 2022. december 15-én AJÁNDÉK címmel nyílt kiállítása az iskola 2.emeleti zsibongójában. A kiállítást Tóth László, Laci bácsi, iskolánk rajztanára álmodta meg és szervezte a hónap művészének.
A megnyitón rövid beszédet mondott Sali Attila intézményvezető, Pallanki Károly történelemtanár, Hanna osztályfőnöke, valamint természetesen Laci bácsi is. A kiállítás tiszteletére Rózsa István zenetanár négy kis tanítványa egy-egy Hanna festménye ihlette zenedarabbal készült, hallhattuk a tenorkürt, a trombita és a tuba muzsikáját különféle módon. Végül Laci bácsi és István bácsi kettőse zárta a műsort: szaxofonon és tubán karácsonyi dalokat játszottak a vendégek nagy örömére. A zsibongó megtelt a nagy napon, rengeteg kicsi és nagy volt kíváncsi az eseményre. Külön meglepetésként a hangszereket a bemutató után kézbe vehették az érdeklődő gyerekek. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és megtisztelte jelenlétével ezt a megnyitót!
Hanna vászonképei várhatóan február végéig láthatók az iskolában.

2022-12-02

Készül, szépül. Köszönjük

2022-11-11

2022. október 6-án rendeztük meg - rendhagyó módon- iskolánk területén az idei akadályversenyt. Szerencsére, az időjárás is nekünk kedvezett: egy gyönyörű, napsütéses csütörtöki napon került sor az egész iskolát érintő programra.

Nyolc különböző állomáson mérték össze képességeiket a tanulók, ahol 15 perc állt a rendelkezésükre az akadályok leküzdésére. A következő feladatokban kellett megmutatni a tudásukat: kötélhúzás, akadálypálya, célba dobás, sorverseny, zsákban futás, aknamező, váltó- futás, képkirakós. Jó hangulatban, egymást bíztatva végezték az összetett feladatokat a gyerekek. A kis elsősöktől kezdve a nyolcadikos diákokig mindenki élvezettel játszotta végig az állomások feladatait, amiben a nap végére el is fáradtak.

2022-10-21

Szakmázz kiállítás

2022. október 08-án iskolánk 7. és 8. évfolyamos tanulói ismét ellátogattak a SzakMázz! pályaorientációs kiállításra a BOK csarnokba.

A hagyományokhoz híven, idén is több középiskola jelen volt azzal a céllal, hogy segítse a beiskolázás előtt álló tanulókat a választásban. Nézd meg, fogd meg, próbáld ki! szlogen jegyében sokféle szakmához betekintést kaphattak az ott megjelent gyerekek.
Megismerhették a továbbtanulási lehetőségeket, az oktatási intézmények kínálatát. Pályaválasztással kapcsolatos előadásokat, tanácsadásokat, interaktív szakmai bemutatókat láthattunk, hallgathattunk.
Képviseltették magukat a virágkötészetet, a gasztronómiát, a kézműveskedést, a számítástechnikát oktató intézmények egyaránt.

Reméljük, hogy a sok hasznos információ birtokában minden tanulónk megtalálja a
habitusához, képességeihez leginkább illő középiskolát!

2022-10-04

Takarító nap a Kolonicsban

Szeptember 23-án délután sokat szépült iskolánk, Az egy délután az iskoláért program keretében. Az 1.emeleti fiúmosdó, az udvar, a tornaterem, több tanterem, a raktár, a könyvtár mind-mind megváltozott a közös munkának köszönhetően.

Köszönjük!

2023-06-26

Gyerek Fitness Világbajnokság

Aufmuth Roni 8.b osztályos tanulónk az előző hétvégén, a magyar válogatottal Szerbiában versenyzett a Gyerek Fitness Világbajnokságon. Egyéni gyakorlatával a döntőbe kerülve 5., Challenge kategóriában pedig, 4. helyet szerzett.
Sok szeretettel gratulálunk neki!

2023-05-26

Dzsúdó Diákolimpia

A Dzsúdó Diákolimpián "C" kategóriában Mike Bulcsú 3.b osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.
Gratulálunk!

2023-05-26

Csivit

A 3.korcsoportos Csivit csapatunk a budapesti döntőben versenyzett ahol a 4.helyen végzett. Utána pihent, majd strandolt a Palatinuson.

2023-05-26

Rubik-kocka forgató verseny

A héten rendezték meg a kerületi Rubik-kocka forgató versenyt , ahol a 8.b osztályból Aufmuth Roni és Csonka Boti 3.lett csapatban.
Ráadásul Boti egyéniben is 3.lett.
Gratulálunk nekik!

2023-04-20

Költészet Napja

A Költészet Napját az egész iskola együtt ünnepelte az udvaron a költészet mágikus
közösségi erejét megmozgatva. Az első osztályos gyerekektől a nyolcadikos tanulókig
verset mondtak, mondtunk. Megemlékeztünk József Attiláról is, akinek születésnapjához
kötjük ezt a fontos, nemzetközi kulturális ünnepnapot. Egyben Petőfi Sándor kétszázadik
születésnapjáról is beszéltünk. A magyar órákon versesköteteket lapozgattunk,
versmontázsokat alkottunk különböző költők verseiből, mellyel a gyerekek az alkotás
örömét is megízlelhették.


Kemenesi Judit, szervezó, magyar tanár

2023-04-12

Kazinczy Ferenc kerületi szépkiejtési verseny.

 Megrendezésre került a Kazinczy Ferencről elnevezett kerületi szépkiejtési verseny.

Janka Jázmin a 2. helyen végzett.

2023-04-12

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Illyés Milán 3. b osztályos tanuló a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen bejutott az országos döntőbe.
Hatalmas gratuláció!

2023-04-12

Kerületi német szövegértési verseny

Klekner Blanka 6. a osztályos tanuló a kerületi német szövegértési versenyen 3. helyezést ért el.
Gratulálunk a szép eredményhez! 

2023-04-03

Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia - Profi

Az Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpián a profik között Országos Fehérpataky Imre 5. osztályos tanulónk a profi kategóriában 500 méteren 3., 2000 méteren 2. helyezést ért el, így összetettben 3. lett.  Gratulálunk!

2023-04-03

Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpia - Amatőr

Az Országos Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpián Zsiga Petra 5. osztályos tanulónk az amatőr kategóriában 200 méteren és 400 méteren is 2. helyezést ért el, így összetettben is 2. lett. Gratulálunk!